home

MG Club Limburg (B)

Kalender 2017

 

5/feb

Algemene vergadering

 

25/feb

MG Club Limburg Quiz

 

5/mrt

Winterwandeling

 

11/mrt

Wake-up Diner

 

18/mrt en 19 /mrt

2 dagen Oldtimerbeurs Genk

26/mrt

Openingsrit

 

9/apr

M&M Rit

 

19/apr

De schom

 

23/apr

Bloesemrit

 

14/mei

Mei Oldtimer rit

 

25/mei

(m)eat en greet by pipa

 

4/jun

Pinksterrit

 

18/jun

MG & Oldtimerhappening

 

2/jul

Kempen Route

 

7/jul tem 9/jul

Chateau Bleu

 

15/jul

zomeravondrit

 

21/jul

MG Day

 

23/jul

Crijtrally

 

30/jul

Madammen aan het Stuur

 

van za 12/aug te mdi 15/aug

4 dagenLuxemburg - MG Weekend

 

3/sep

Taxandria rit

 

16/sep

Puur Hageland

 

1/okt

Herfstrit

 

22/okt

Herfstwandeling

 

2/dec

Nacht van de doenker wegskes

naar info@epyc.be

‘MG Club Limburg vzw’ heet u van harte welkom op deze website.

9de Taxandriarit 3/9/17

Onze club, opgericht in 1994 is lid van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. (BFVO)

We hebben een gemeenschappelijke passie: de wagens van het merk MG, de sympathieke Britse wagens die tussen 1924 en 2005 in productie waren.

Daarom organiseren we jaarlijks diverse activiteiten waar we fans en eigenaars een ontmoetingsplaats bieden.

Heb je ook belangstelling voor deze wagens? Aarzel niet ons te contacteren! (lid worden?)

We hopen u vlug terug te zien tijdens één van onze activiteiten.

Het bestuur.

Je vindt een rijkelijk fotoverslag van de voorbije jaren onder de rubriek "Foto's ".

STATUUTWIJZIGING MGCL Daar er een groeiend aantal leden is van buiten de provincie Limburg heeft het bestuur, op de raad van bestuur van 7|10|2016, besloten de statuten te wijzigen op de eerstvolgende Algemene Vergadering van 2017.

 

In “hoofdstuk 2: leden” van de statuten staat vermeld bij artikel 5 “Om effectief lid te worden gelden de volgende toetredingsvoorwaarden” punt 2: in Belgisch Limburg wonen. Dit punt 2 wordt gewijzigd als volgt: in België wonen.

Het rittenseizoen ging weer van start op 26 maart.

Zoals jullie kunnen zien hebben we ook dit jaar weer een zeer goed gevulde agenda.

 

Als bestuur zijn we fier jullie zo een goed gevulde agenda te kunnen aanbieden. We willen dan ook langs deze weg de talrijke initiatiefnemers vanharte danken voor de tijd en inzet die zij in hun evenement steken. Maar natuurlijk ook dan aan alle deelmemers aan de activiteiten. Want zonder jullie is ieder initiatief zinloos. Tot binnenkort op één van onze volgende activiteiten.

 

Meer info zie agenda

 

3 september: 9de Taxandria-rit

Voor de 9e keer een rit voor alle MG ’s en merken oldtimers.

Er kwam wat sleet op onze formule, daarom een andere startlocatie en meer kilometers natuurschoon. Deze keer willen we er een écht dagje vakantie van maken.

We vertrekken vanuit de prachtig gerestaureerde Grote Hoeve aan de Kapelstraat van Merksplas Kolonie. Tussen 9 en 11 uur ben je daar welkom en kan je er rustig genieten van een ontbijt ‘onder de pannen’ of op het terras. Je beslist zelf wanneer je voor de rit vertrekt. Het roadbook gidst je letterlijk en figuurlijk over kronkelende binnenwegen, iets grotere gewestwegen, door verschillende landschappen en gezellige dorpen. 150 km puur rijplezier, want we proberen zo veel mogelijk de grote drukte te vermijden. Je hebt dus ruim de tijd om onderweg te stoppen, de omgeving te verkennen en de benen te strekken.

Aankomen doen we in het zomercafé Den Bayerd van Wortel Kolonie. Gekend van vorige ritten: de bewoners kijken al reikhalzend uit naar onze komst. Daar trakteren we je graag op een afscheidsdrankje.

Deelnemersplaat in vierkleurendruk, geïllustreerd roadbook, ontbijt en drankje voor bestuurder en passagier zijn in de prijs inbegrepen.

Ingeschreven en betaald voor 18 augustus, garandeert je een originele rallyplaat. De inschrijvingen worden afgesloten op 26 augustus. Betaling door overschrijving van 20 euro per wagen op het rekeningnummer BE08 2300 1030 0713 – BIC: GEBABEBB op naam van Daamen-Bartels.

16 september organiseren Marc en Ine hun tweede rit waar alle MG’s en andere oldtimers van harte welkom zijn. Het wordt opnieuw een rit door, hoe kan het ook anders, het Puur Hageland met aangename en onverwachte verrassingen. ’s Middags is er mogelijkheid om een middagmaal te gebruiken, (een drie gerechtenbuffet) op weer een leuke locatie.

Benaming : Puur Hageland 2017

Organisatie : Marc en Ine Laureyn

Wanneer: Zaterdag 16 september 2017

Waar : De citadel van Diest , ingang Leuvensestraat, 3290 Diest

Uur : Aanmelden vanaf 9u30 / vertrek vanaf 10u30

Voor wie : Alle MG’s en andere oldtimers (ouder dan 25 jaar)

De rit: ’s Morgens worden de deelnemers verwend met een gebakje en heerlijke koffievariaties naar eigen keuze, thee of warme chocomelk, met liefde gezet door een gepassioneerde barista in een echte oldtimer. In de voormiddag puffen we langs rustige wegskes door het het Hageland en wie weet wat komen we nog tegen? Om ’s middags de hongerige magen te vullen kan ingeschreven worden voor een middagmaal waarna we de tocht terug aanvangen voor een aangename namiddagrit, misschien voorzien van hier of daar nog een specialleke.

Kosten :

Rit : 10 € per wagen met bestuurder en 5€ per passagier. Wij zorgen voor lekkere koffie bij vertrek, een prachtige deelnemersplaat, een duidelijk en verzorgd roadbook, meerdere dorstlessers en een aandenken uit het Hageland.

Middagmaal : 15 € p/pers, Hiervoor heeft men de keuze tussen 3 gerechten (ter plaatse te bepalen), + een aperitiefke aangeboden door de organisatie.

Inschrijven : Voor 10 september via mail met vermelding van naam, merk voertuig en aantal personen e-mail : marclaureyn@telenet.be

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de kosten op rekeningnummer BE86 7340 4179 1750 op naam van Marc Laureyn

Info en contact: 0479-484216 ( liefst na 18 uur)

Opgelet! Alle gegevens op deze site zijn louter informatief. Deze kunnen dan ook enkel aanzien worden als een aanwijzing.

Noch de "MG Club Limburg", noch de webmaster kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade die zou voortvloeien uit verkeerde gegevens op deze site.

 

Foutje op de website gevonden laat het ons weten.